Przedstawiam Wam Moi Drodzy jedno z najszybszych w przyrządzeniu deserów. Zdecydowanie połaszą się na ten deser łasuchy, które mają dużą tolerancję słodkości.
Meeeega słodki :)
Składniki:
2 opakowania wafli po 180g (jedno opakowanie kakaowe + jedno opakowanie waniliowe)
2,5 szklanki czekolady białej w kostkach (3 tabliczki)
1/3 szklanki oleju rzepakowego
owoce do ozdoby
Przygotowanie:
Rozpuszczamy białą czekoladę w garnuszku na minimalnym ogniu, cały czas mieszając. Kiedy cała czekolada będzie płynna, dolewamy olej i równomiernie łączymy.
W keksówce smarujemy delikatną warstwą czekoladą spód.
Wykładamy jedną warstwę wafli (układamy luźno, aby pozostała między nimi delikatna przestrzeń). Powtarzamy zabieg z drugim smakiem. Kiedy wszystkie warstwy (ja układam tak, aby smak raz się powtarzał) zostaną ułożone łyżka wylewamy na nie pozostałą część czekolady, tak aby przykryła wafle u góry i po bokach. Wstawiamy ciasto do lodówki na około godzinę, aby czekolada stężała.
Podajemy z ulubionymi owocami :)
Smacznego :)
Pycha!
OdpowiedzUsuń