środa, 14 listopada 2018

Spaghetti z cukinią i schabem




Prosty, szybki, sycący. 
Spaghetti nie zawsze musi być standardowe, pomidorowe, czy jedwabiście śmietankowe. Może być również zaskakująco skąpe w ilości sosu, a przy tym bardzo delikatne i smaczne,
Spróbujcie :)






Składniki:

25dag makaronu spaghetti
20dag pieczonego schabu
1 średnia cukinia
1 duża cebula
pęczek koperku
3 łyżki oliwy
świeżo zmielony pieprz
sól 






Przygotowanie:

Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy.
Schab i cukienię kroimy w kostkę. Smażymy na łyżce oliwy. Dodajemy pokrojona w piórka cebulę i dusimy przez około 5 minut pod przykrywką. Dolewamy oliwę i posiekany koperek. Doprawiamy do smaku.
Wszystkie składniki łączymy z makaronem.

Smacznego :)





 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz