Fasolka szparagowa z bułką tartą to pyszny dodatek
do obiadu. Ale....ja uwielbiam zjadać ją samą i bez tego obiadu :)
do obiadu. Ale....ja uwielbiam zjadać ją samą i bez tego obiadu :)
Lubicie? :)
Składniki:
0,5 kg fasolki szparagowej
3 pełne łyżki bułki tartej
sól do smaku
2 łyżki masła
Przygotowanie:
Nie ma nic prostszego i bardziej letniego od przygotowania fasolki. Fasolkę oczyszczamy nożykiem z obu stron z szypułek i gotujemy
do miękkości w lekko osolonej wrzącej wodzie. O
dcedzamy. Na patelni rozpuszczamy masło i wysypujemy bułkę tartą. Szybko mieszamy szpatułką, a by bułka się nie spiekła. Wsypujemy fasolkę i łączymy.
do miękkości w lekko osolonej wrzącej wodzie. O
dcedzamy. Na patelni rozpuszczamy masło i wysypujemy bułkę tartą. Szybko mieszamy szpatułką, a by bułka się nie spiekła. Wsypujemy fasolkę i łączymy.
Szybki i pyszny dodatek fasolowy gotowy.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz