piątek, 3 sierpnia 2018

Fasolka szparagowa z bułką tartą (do obiadu)



Fasolka szparagowa z bułką tartą to pyszny dodatek
do obiadu. Ale....ja uwielbiam zjadać ją samą i bez tego obiadu :)
Lubicie? :)



Składniki:

0,5 kg fasolki szparagowej
3 pełne łyżki bułki tartej
sól do smaku
2 łyżki masła






Przygotowanie:

Nie ma nic prostszego i bardziej letniego od przygotowania fasolki. Fasolkę oczyszczamy nożykiem z obu stron z szypułek i gotujemy
do miękkości w lekko osolonej wrzącej wodzie. O
dcedzamy. Na patelni rozpuszczamy masło i wysypujemy bułkę tartą. Szybko mieszamy szpatułką, a by bułka się nie spiekła. Wsypujemy fasolkę i łączymy. 
Szybki i pyszny dodatek fasolowy gotowy.

Smacznego :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz