Chorizo urzeka swoim niebanalnym smakiem.
Odnajduje się zarówno w zapiekankach, zupach, daniach z makaronem, jak również w sałatkach, które możemy podać jako letnie danie lub jako przekąska na spotkaniach z przyjaciółmi.
Zaletą tej sałatki jest to, że przygotowuje się ją bardzo szybko.
Spróbujcie :)
Składniki:
100g kiełbasy chorizo
2 garści roszponki
3 jajka ugotowane na twardo
1 czerwona papryka
100g mozzarelli
pomidor
czerwona cebula
garść mini grzanek ( można je uprażyć na patelni z odrobina masła lub kupić gotowe)
sól, pieprz
4 listki bazylii
papryka ostra i słodka w proszku
3 łyżki oliwy
Przygotowanie:
Warzywa myjemy i kroimy. Mozzarellę, jajka oraz chorizo kroimy w plastry i razem z roszponką oraz warzywami wkładamy do miski.
Oliwę razem z papryką słodką, ostrą, bazylią oraz solą i pieprzem miksujemy i polewamy nią sałatkę. Podajemy z mini grzankami, które możemy wymieszać z sałatką.
Smacznego :)
Genialna, delikatna ale syta ;-)
OdpowiedzUsuń