Włoskie Prosecco najbardziej znamy ze Spritza tak bardzo popularnego nie tylko w słonecznej Italii.
Musujące białe wino idealnie komponuje się z mieszanką smakową owoców.
Połączenie cierpkiego smaku malin, słodkiego mango i orzeźwiającego arbuza daje ciekawego wyrazistego doznania.
Spróbujcie zwłaszcza w te ostatnie wakacyjne dni jakie są przed nami :)
Składniki (2 porcje):
kieliszek Prosecco
25 dag malin
1/4 dojrzałego mango
arbuz
2 łyżki soku z limonki
Przygotowanie:
Maliny myjemy. Mango przekrajamy na pół, usuwamy pestkę, a miąższ razem z malinami umieszczamy w misie blendera. Miąższ z "łódki" arbuza razem z sokiem z limonki dołączamy do reszty owoców. Wszystko miksujemy i dolewamy wino. Ponownie miksujemy jedynie do połączenia składników i powstania pianki.
Aby drink nie był bardzo gęsty możemy dodać trochę gazowanej wody mineralnej.
Przelewamy do kieliszków.
Smacznego :)
no pięęękne! I na pewno pyszne!
OdpowiedzUsuńWow! Wpraszam się na kieliszek tego boskiego napoju :D
OdpowiedzUsuńRewelacja na upalne dni :-)
OdpowiedzUsuńo kurcze- genialne, ale po co rozwadniać, ja bym dodała więcej winka ;-p
OdpowiedzUsuń