środa, 10 sierpnia 2016

Owocowa bomba z Prosecco





Włoskie Prosecco najbardziej znamy ze Spritza tak bardzo popularnego nie tylko w słonecznej Italii.
Musujące białe wino idealnie komponuje się z mieszanką smakową owoców.
Połączenie cierpkiego smaku malin, słodkiego mango i orzeźwiającego arbuza daje ciekawego wyrazistego doznania. 
 Spróbujcie zwłaszcza w te ostatnie wakacyjne dni jakie są przed nami :) 



 



Składniki (2 porcje):


 kieliszek Prosecco
25 dag malin
1/4 dojrzałego mango
arbuz
2 łyżki soku z limonki


   



Przygotowanie:


Maliny myjemy. Mango przekrajamy na pół, usuwamy pestkę, a miąższ razem z malinami umieszczamy w misie blendera. Miąższ z "łódki" arbuza razem z sokiem z limonki dołączamy do reszty owoców. Wszystko miksujemy i dolewamy wino. Ponownie miksujemy jedynie do połączenia składników i powstania pianki.
Aby drink nie był bardzo gęsty możemy dodać trochę gazowanej wody mineralnej.
Przelewamy do kieliszków.

Smacznego :)


   


4 komentarze: