środa, 18 lipca 2018

Wegańskie smarowidło z tofu, pieczonej papryki i kaszy jaglanej




Smarowidło do smarowania i wyjadania prosto ze słoiczka :)
Pachnie pieczoną papryką i wciąga :)
Koniecznie spróbujcie z dodatkiem czarnuszki :)





Składniki:

kostka naturalnego tofu
1/2 papryki
30 dag kaszy jaglanej
pieprz + sól
czarnuszka do podania






Przygotowanie:

Umytą i pokrojoną w plastry paprykę pieczemy w 220 stopniach przez około 20 minut.
W tym czasie gotujemy kaszę jaglaną. Studzimy
W wysokim naczyniu umieszczamy pokrojone tofu oraz przestudzoną paprykę i kaszę. Wszystkie składniki miksujemy. Przyprawiamy do smaku i posypujemy czarnuszką.
Smarowidło idealnie sprawdza się jako dodatek do chleba, ale również, jako gęsty dip.

Smacznego :)





1 komentarz:

  1. Vege jest pycha :D Polecam każdemu pożywne i do tego smakuje super :)

    OdpowiedzUsuń