poniedziałek, 6 listopada 2017

Sałatka śledziowa z jajkiem i serem




Sałatka na sobotnie wieczory ze znajomymi, lub jako smaczna kolacja po ciężkim dniu pracy. Z racji tego, że ryby warto jeść, a dodatkowo śledzie uwielbiam w wersji z olejem i ziołami to taki połączenie jest dla mnie idealne. 
I Ty "WYHACZ RYBKĘ" i spróbuj swoich ulubionych połączeń smakowych :)






Składniki (1 porcja):

2 filety śledzia z suszonymi ziołami
4 pomidorki cherry
1/4 czerwonej cebuli
3 listki świeżej bazylii
1 jajko
łyżka startego żółtego sera
oliwa
sól + świeżo zmielony pieprz






Przygotowanie:

Jajko gotujemy na twardo. Płaty śledzi zwijamy na talerzu w rozetę. Pomidorki kroimy na pół, a cebulę siekamy w półplastry i lekko solimy. Jajko obieramy ze skorupki i kroimy w plastry.Wszystkie składniki układamy na talerzu. Posypujemy startym serem oraz posiekaną bazylią. Posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i polewamy odrobiną oliwy.

Smacznego :)




 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz