czwartek, 23 marca 2017

Surówka z białej rzodkwi





Bogata w witaminy (C, B oraz PP) oraz sole mineralne (m. in. magnez, żelazo, fosfor) rzodkiew staje się coraz częściej spotykanym warzywem w sklepach i na targach. Bardzo smaczna i niskokaloryczna smacznie komponuje się jako dodatek do obiadu.
Spróbujcie :)








Sładniki:

1 biała rzodkiew
1 czerwona papryka
1 jabłko
1/2 cebuli
2-3 łyżki jogurtu naturalnego
sól, pieprz

 
  





Przygotowanie:

Rzodkiew, jabłko i cebulę obieramy. Paprykę myjemy i usuwamy z niej gniazdo nasienne.
Na grubych oczkach tarki ścieramy rzodkiew oraz jabłko. Paprykę i cebulę drobno kroimy.
Wszystkie składniki mieszamy w miseczce, doprawiamy jogurtem oraz solą i pieprzem.

Smacznego :)



    

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz