poniedziałek, 31 sierpnia 2015

Sałatka z surimi i makaronem z zupek chińskich




Sałatek nigdy dość.
Sałatka z surimi, przełamana kwaskowatym smakiem ogórków kiszonych, jest świetna propozycją na wieczorne spotkanie ze znajomymi, dodatek do grilla, czy po prostu w ramach lunch box'u do pracy.
Znika tak samo szybko jak się pojawia.
Polecam.


Składniki:


2 opakowania surimi
2 garści rukoli
2 czerwone papryki
czerwona cebula
4-5 ogórków kiszonych
makaron z 2 zupek chińskich
sól, pieprz
łyżeczka bazylii suszonej
3 łyżki śmietany
 
  


Przygotowanie:

W dużej misce kruszymy makaron z zupek chińskich i zalewamy wodą, tak aby go przykryła. Pozostawiamy na ok 5 minut do napęcznienia pod przykryciem.
W tym czasie kroimy paprykę i ogórki w drobną kostkę oraz cebulę w piórka.
Po przestudzeniu makaronu, dodajemy do niego warzywa, rukolę oraz pokrojone w kostkę surimi.  
Przyprawiamy do smaku i łączymy ze śmietana tuż przed podaniem.


Smacznego :)

  

3 komentarze:

  1. Niezłe połączenie. Surimi czyli wszystkie odpadki rybne zmielone uformowane i aromatyzowane na kraba. Makaron z zupek chińskich no cóż jak badania dowodzą po 3 godzinach od spożycia nadal nie nie jest trawiony przez organizm.

    OdpowiedzUsuń