wtorek, 25 sierpnia 2015

Crunchy z bananami i cynamonowym musem jabłkowym



Pyszne śniadanie to podstawa.
Ja muszę przyznać, że często sobie robię tego typu smakowitości również na kolację kiedy mój głód sięga zenitu. Lubię za smak, zapach, towarzystwo i możliwość łaczenia ulubionych owocowych smaków.
A Wy z jakimi dodatkami lubicie jeść jogurt naturalny?


Składniki:

6 łyżek crunchy
łyżeczka rodzynek
pół banana
2 jabłka
łyżeczka cukru waniliowego
pół łyżeczki cynamonu
kostka gorzkiej czekolady
100ml gęstego jogurtu naturalnego



Przygotowanie:


Crunchy wsypujemy do miseczki. Łączymy je z rodzynkami i pokrojona ostrym nożem kostkę czekolady (można zetrzeć na tarce o grubych oczkach). Wsypujemy 3 łyżki na dno wysokiej szklanki, zalewając je 3 łyżkami jogurtu.
Banana obieramy ze skórki i kroimy w plastry, układając je na warstwie jogurtu.
Jabłka obieramy ze skórki i czyścimy z gniazd nasiennych. kroimy w kostkę i wrzucamy do małego rondelka z cukrem waniliowym i cynamonem. Gotujemy na małym ogniu, aż stana się miękkie. Blendujemy.

Warstwe bananów przykrywamy kolejna warstwą jogurtu, na który nakładamy łyżką mus jabłkowy i ponownie jogurt. Posypujemy pozostałym crunchy i bananami.

Smacznego :)
 


2 komentarze: