piątek, 23 marca 2018

Jajka faszerowane wędzonym łososiem





Już za kilka dni Wielkanoc. Na naszych świątecznych stołach podczas śniadania, główną rolę odegrają jajka. Przyrządzamy je na wiele sposobów, a moim ulubionym jest połączenie smaku wędzonego łososia posypanego szczypiorkiem.







Składniki:

5 ugotowanych na twardo jajek
100g wędzonego łososia
pęczek szczypiorku
łyżka jogurtu naturalnego
pieprz

do podania:

2 garści rukolo
2 rzodkiewki
1/3 zielonego ogórka   






Przygotowanie:

Ugotowane jajka kroimy na pół. Usuwamy żółtka i wrzucamy je do miseczki. Wędzonego łososia porcjujemy i dodajemy do żółtek. Miksujemy z łyżką jogurtu. Mielimy pieprz i doprawiamy nim masę.  Na dużym talerzu układamy rukolę, pokrojone w plastry ogórek oraz rzodkiew. Puste miejsca w białkach wypełniamy łyżeczką przygotowanego łososiowego farszu, układamy na talerzu i posypujemy posiekanym drobno szczypiorkiem.

Smacznego :)




 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz