piątek, 19 czerwca 2015

Deser z konfiturą truskawkowo-rabarbarową i jogurtem naturalnym na crunchy




Do przygotowania tego deseru nie trzeba wiele czasu.
Jest pyszny i z pewnością jest dobrą opcją na podjadanie :)
Aaaa...i całkiem fajnie wygląda :)

Kilka dni temu pojawiła się u mnie w domu słodka przesyłka od Firmy Diamant.
Postanowiłam wykorzystać ją w sposób, który zachowa zapach owoców na zimniejsze dni, ale będzie nam również towarzyszył teraz.

Zapraszam póki są jeszcze truskawki i rabarbar ;)



 Składniki:


250g truskawek
250g rabarbaru
cukier trzcinowy Diamant  (500g)
sok z  limonki

6 łyżek jogurtu naturalnego ( po 6 na każdą porcję)
crunchy
chipsy bananowe (suszone banany)




 Przygotowanie:


Truskawki oczyszczamy z szypułek i razem z rabarbarem myjemy.
Rabarbaru nie obieramy. Kroimy go w drobne kwadraty.
Owoce wkładamy do garnuszka i blendujemy.
Zasypujemy cukrem trzcinowym i gotujemy 4 minuty od momentu wrzenia. Mieszamy. Na koniec dodajemy sok z limonki.

Możemy od razu przekładać do słoiczków.

Do szklanki wsypujemy crunchy wymieszane z bananami. Na tę warstwę wykładamy 3 łyżki jogurtu naturalnego oraz żelowane owoce. 
Zabieg powtarzamy.

Smacznego :)




2 komentarze: