sobota, 11 kwietnia 2015

Bruschetta z domowym masłem ziołowym



Uwielbiam zapach ziół w domu.
Zawsze kiedy robię bruschettę z masłem ziołowym to cały dom przepełniony jest przyjemnym zapachem ziół prowansalskich. 
Delikatna w smaku, aromatyczna.
Bardzo fajna do pochrupania, ale idealna również do sałatek.
Spróbujcie sami :)

 
 


Składniki:

Kostka masła(z dużą zawartością tłuszczu)
3 łyżki ziół prowansalskich
bagietki

 


Przygotowanie:

Masło przekładamy do miseczki i pozostawiamy w temperaturze pokojowej na około godzinę, aby zmiękło.
Po upływie godziny dodajemy do masła zioła prowansalskie i dokładnie mieszamy łyżką.
Bagietki kroimy w nieduże kromki i smarujemy każdą masłem.
Układamy je na blasze wyścielonej papierem do pieczenia i wstawiamy do rozgrzanego do 170 stopni piekarnika na ok 5-7 minut.

Gotowe!

Teraz można już tylko chrupać :)

 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz